Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tomcat folytatja beszámolóját,
  2008-04-13 19:47:14, vasárnap
 
  Tomcat folytatja beszámolóját, előállítottak jelentkezését várja
2008-04-13. 15:43:05

Hol is hagytam abba, mielőtt elaludtam a billentyűkön? Ja, hogy felszólítottak bennünket a távozásra. Innentől elég nagy kavarodás kezdődött, én magam pedig elég keveset láttam belőle, mert hamar rám szálltak a pékek. Egy csapat rohamrendőrhöz mentem, kérdeztem őket, hol a parancsnokuk? Előbb egy droidnak öltözött alezredeshez küldtek, majd ő odahívott rádión egy másikat. A jelvényszáma 26300 volt. Mondtam neki, hogy valamit nagyon félreért, mert itt semmiféle demonstráció nem zajlik, egyszerűen épp távoznak az emberek az előző, Roosevelt téri rendezvényről.

- Nem érdekel, oszoljanak!
- Kik oszoljanak? A járókelők?
- Nem érdekel, kicsodák maguk! Ürítsék ki a teret!
- De itt 21 órától bejelentett tüntetés zajlik! Mutassam meg a bejelentést igazoló papírt?
- Engem nem érdekel, milyen papírja van, meg mit jelentett be, oszoljanak! - vetette oda foghegyről, majd hátat fordított, és távozott.

Ebben a pillanatban a rohamrendőrök nyomni kezdték a tömeget hátulról. Naná, most nem vártak háromnegyed órát türelmesen, mint hétfőn, amikor a zsidók nem akartak oszlani a Hollán Ernő utcában! Igen ám, de hová oszlott volna a tömeg? Ugyanis ezek a barmok minden kijáratot lezártak! Nem volt biztosítva az elvonulás útja, pedig ez az oszlatás legalapvetőbb szabálya. Ráadásul a hangosbemondó azt harsogta, hogy a Szentendrei út irányába kell elhagyni a területet, pedig az kilométerekre van a Clark Ádám tértől. Csak később kaptak észbe, és mondták helyette a Fő utcát. Végül mindenkit körülkerítettek, és módszeresen nekiálltak összeszedni mindenkit. A kiszorítást végző kötelék egyszerűen mindenkit elfogott, aki megítélésük szerint nem futott elég gyorsan.

Én éppen a Fő utca felé tartottam, biciklimet tolva, amikor az alezredes, akihez először odamentem, utánam szólt.

- Tamás, maga álljon meg! Jöjjön ide félre!

Odavezetett a tér közepén levő, kerek gyepszigethez, és közölte, hogy engem, mint a rendezvény szervezőjét, előállítanak. Hátravezetett, át a szigeten, egészen a túloldali járda korlátjáig, és ott átvizsgáltatta a zsebeimet. Csodálkozva nézegették a nagy halom pénzt a zsebemben, amit Ti dobáltatok össze, főleg két- és ötszázforintos bankjegyeket, az SMS-lánc költségeire. (Egyébként kb. 110 ezer forint jött össze a helyszínen, köszönöm szépen nektek mind!)

El kell mondanom, hogy a rendőrök nagyon tisztességesek voltak, a törvénytelen és szakszerűtlen oszlatást leszámítva, de azt nem Kovács XIV. őrmester rendelte el. Nem tepertek le senkit. Velem kifejezetten előzékenyek voltak. Nem bilincseltek meg, rabomobil helyett csapatszállítóval vittek el, és mindvégig barátságosan beszélgettek velem. Egyikük még kávéra is meghívott a XIII. kerületi kapitányságon. Nem dugtak a fogdába, bár ennek az is volt az oka, hogy tele volt már, de nem szállítottak tovább, csak leültettek a folyosón, hogy várjak. Itt találkoztam ismét Fröhlich Károly alezredessel, aki eljött, hogy a tüntetéseink bejelentését elutasító végzéseket kézbesítse. Természetesen arra hivatkozva történt az elutasítás, hogy nem tartottuk be a törvényben foglalt 3 napos előzetes határidőt. A BRFK fényesen demonstrálta, hogy a törvények alkalmazása terén kettős mércét alkalmaz.

Rövidesen felkereste a fogdát az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának küldöttsége, akik röviden kikérdeztek a tüntetés szervezésének és feloszlatásának körülményeiről, majd távoztak. Helyettük megérkezett dr. Cservák Csaba, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kurátora, hogy jogi védelmemet ellássa. Sok munkája nem volt, mert amúgy sem voltam beszédes kedvemben. A jegyzőkönyvbe csupán annyit mondtam, hogy nem teszek vallomást, mert a rendőrség elfogult, helyette bírósági tárgyalást kérek. Elmondtam azt is, hogy az előállításomról készült rendőri jelentés valótlanságokat tartalmaz, ugyanis azt írták benne, hogy ellenszegültem a rendőri intézkedésnek. Ez olyannyira nem igaz, hogy számtalan videófelvétel bizonyítja, hogy miután a 26300-as droiddal folytatott rövid párbeszéd elhangzott, magam is felszólítottam az embereket az oszlásra, és elindultam kifelé. Ezt nem csak kamerák tucatjai, hanem számtalan tanú is megerősítheti.

Másnap, a BRFK sajtóközleményéből tudtam meg, hogy 59 embert tartóztattak le. Békés tüntetésen ilyenre a 2007-es hídblokád óta nem volt példa. A rendőrök célzatosan keresték azokat, nyilvánvalóan felsőbb utasításra, akik a nemzetért való kiállásukról váltak híressé. Budaházy Gyurit, Novák Elődöt, Blogint és engem is elvittek. Blogin letartóztatása azért is felháborító, mert ő jól láthatóan kamerával dolgozott, mint újságíró, és sem nem tüntetett, sem nem szervezte a rendezvényt. A szamizdatkirály Demszky birodalmában bűnözőként kezelik a szamizdatmédiát. Pál Marci beszámolója szerint az Erzsébet hídon is rendőri akció volt. Egészen a Ferenciek teréig kergették az embereket, majd a Váci utcában is igazoltattak és oszlatgattak, természetesen csak a békés járókelőket és bámészkodó turistákat, mert ott aztán tényleg senki nem szervezett semmilyen tüntetést.

És akkor most következzék a címben beígért jogi háttérmagyarázat.

A Clark Ádám téri oszlatás eleve már azért is törvénytelen volt, mert ott nem zajlott tüntetés. Későbbre valóban volt tervezve, de az bejelentésre is került. Komoly joghézag egyébként, hogy a gyülekezési törvény (azaz Gytv.) egyáltalán nem szabályozza, hogy mitől tüntetés egy tüntetés, vagy rendezvény egy rendezvény. Ugyan van egy hallgatólagos szabály, miszerint akkor az, ha beszédek hangzanak el, transzparensek, táblák tűnnek fel, vagy a tömeg skandálni kezd, de ez csak amolyan rendőri vélemény, sehol sincs leírva. (Ha emlékeztek rá, hétfői flashmobunk kezdetén épp erre figyelmeztetett egy rendőr, hogy ilyesmit ne csináljunk.) Érdekes a kérdés, hogy vajon törvénytelen-e a gyülekezés egy bejelentett tüntetés megkezdése előtt? Vagyis ha egy tüntetés, mint esetünkben, 21 órakor kezdődik, elkövetnek-e törvénysértést azok, akik 21 óra előtt mennek a helyszínre? Hiszen akkor még nincs tüntetés. De ha igen, akkor vajon mennyi az az idő, amennyivel előbb már nem törvénysértő tüntetőként megjelenni egy tüntetés helyszínén?

A Clark Ádám téri tüntetést szabályszerűen bejelentettük. A rendőrség a papírt át is vette, ám azonnal közölték a bejelentést leadó barátunkkal, hogy a bejelentést nem veszik tudomásul, mert elkésett. Ezt a nekünk átadott iratmásolatra rá is vezették. Csakhogy ez nem minősül a rendezvény betiltásának! Mi a bejelentési kötelezettségnek eleget tettünk, de hogy a BRFK mit csinál a papírral, visszaadja, hajára keni vagy repülőt hajtogat belőle, nem a mi dolgunk. A bejelentés át nem vétele, illetve a rendezvény megtiltásáról való határozat átadása két különböző dolog. A rendezvény betiltását az utóbbi megtörténte jelentené. Ám ilyen határozatot senkinek sem adtak át. Mi több, még a késve kézbesített végzésben sem áll az, hogy a rendezvényt megtiltanák - ez a szó egyáltalán nincs is benne! - csak az, hogy a beadványt elutasították. Semmilyen formában nem írja, hogy a rendezvény nem tartható meg. Tekintsétek meg a Clark Ádám téri tüntetésről szóló végzést! (Semmi különös, de itt van: első és második oldal - Kuruc.info szerk.) A többi szóról szóra ugyanaz, csak a helyszín más.

Tegyük hozzá, hogy a közelmúltban a Strassbourgi Emberi Jogi Bíróság egy ítéletében elmarasztalta a magyar államot, s kimondta, hogy nem oszlathatóak fel az olyan spontán, be nem jelentett tüntetések, amelyeknek a bejelentése azért marad el, mert a tüntetőknek gyorsan kell valamilyen eseményre reagálniuk, és a törvény megszabta határidő kivárása értelmetlenné tenné a demonstrációt. Esetünkben pontosan ez volt a helyzet: számunkra csupán néhány órával a demonstráció előtt derült ki, hogy a BRFK kettős mércét alkalmaz a Gytv. értelmezése során, és erre reagáltunk a tüntetéssorozattal. Az, hogy ennek ellenére megpróbáltunk bejelentéssel élni, a mi jóhiszeműségünket bizonyítja.

Mindezek után a rendőrség erőszakkal oszlatta fel tüntetésünket. Bár minden rendőri felszólításnak azonnal eleget tettünk, és én, mint a tüntetés főszervezője személyesen közöltem a BRFK helyszínen levő, kompetens munkatársával (Frőhlich Károly őrnaggyal), hogy nem fogunk ellenállni az esetleges oszlatásnak, mégis rengeteg embert állítottak elő.

Korábban egyébként az Alkotmánybíróság kimondta, hogy egy be nem jelentett tüntetésen való részvétel önmagában nem valósít meg semmilyen törvénysértést, amennyiben az oszlatási felszólításnak a résztvevők eleget tesznek. Esetünkben senki sem szegült ellen, ám a rendőrség nem csak ezt nem vette figyelembe, de súlyosan szakszerűtlenül járt el akkor is, amikor értelmezhetetlen irányt adott meg az oszlatási parancs kiadásakor, és a Clark Ádám térről kivezető valamennyi útvonalat elzárta.

Fentiekről az enyémmel megegyező véleményen van a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és immár a Társaság a Szabadságjogokért is.

Ezek után természetesen pert indítunk a BRFK ellen, amiről a héten konzultálok majd Dr. Gaudi-Nagy Tamással. Már a rendezvény előtt is beszéltem vele erről, és azt mondta, jogvédői segítséget nyújtanak, ha kell. A BRFK korábbi jogtalan tömegoszlatásainak előállítottjait a rendőrség több százezer forintos kártérítésekkel volt kénytelen kompenzálni, és ez most sem lesz másképp. (A Gesztenyés-kertben 2003-ban feloszlatott tüntetés résztvevői fejenként 600 000 forint, a Kvassay-hídnál letartóztatottaknak fejenként 500 000 forintot ítélt meg a bíróság, a törvényes kamatokkal együtt, ami a jogsértés napjától a kifizetésig számítandó.) Idézek az egyik korábbi ítélet híréből:

"Az ítélőtábla megállapította, hogy akkor jogszerű egy rendőri intézkedés, ha indokolt, szükséges és arányos, ha nem ilyen, akkor a személyes szabadságot korlátozó intézkedés jogellenes és a rendőrség személyes szabadság megsértése miatt kártérítésre köteles. A rendőrség lett volna köteles azt bizonyítani, hogy a kényszerintézkedés indokolt volt, azaz Fekete László olyan magatartást tanúsított, amely szükségessé tette a rendőri intézkedést. A bíróság szerint kirívóan súlyos és jogállami normákkal ellentétes a rendőri eljárás, ha egy személyt nyomós és törvényes indok nélkül állítanak elő és vesznek őrizetbe egy mindenki által szabadon igénybe vehető közterületről."

Nem mellesleg ez az ügy arra is fényt deríthet, hogy vajon viccből van-e a 3 napos bejelentési határidő a Gytv-ben, vagy sem.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki velem jött! Azok a szerencsés nyertesek, akiket a BRFK félmillió forintos kártérítésre jelölt, kérem, jelentkezzenek. Csinálok egy e-mail címet, amelyre kérem, hogy mindenki, akit a Clark Ádám térről előállítottak, küldje el:

- nevét
- édesanyja nevét
- bejelentett lakcímét
- ha a bejelentett címtől eltér, akkor tartózkodási helyét
- telefonszámát
- e-mail címét
- személyi igazolványa számát

És semmi mást! Köszönöm, ha szurkoltok, megértem, ha fel vagytok háborodva, és igen, az én anyukám fasiszta, de ezt ne oda írjátok meg. A cím:

clarkadamter(kukac)gmail.com

Remélem, mind az 59-en megleszünk. (Többeket nem a Lánchídtól, hanem a Ferenciek tere környékéről állítottak elő, nekik a Kuruc.info felhívását ajánljuk, ők arra jelentkezzenek - a szerk.) Sajnos a magyar bíróságok nem túl gyorsak, de mivel korábban már több ilyen per lezajlott, remélem, nem fog ismét négy évbe telni, mire ítélet születik. Sejtésem szerint nagyjából a választások idején kapjuk majd meg a lóvét, ami azért is jó, mert pont akkor lesz hír megint a rendőri jogtiprás. Hacsak persze a rendőrség nem egyezik ki peren kívül velünk, sőt még jogerős ítéletre sem fizettek soha önként, bírósági inkasszóval kellett a pénzt behajtani.

A Bombagyár TV felvételei várhatóan hétfő reggel kerülnek ki.

Tomcat - Bombagyár

Kapcsolódó cikkeink:
Tomcat: Kik voltak többen?
Tomcat beszámolójának első része

[Forrás: http://kuruc.info/r/1/23554/]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: értelmezhetetlen, kötelezettségnek, háttérmagyarázat, alkotmánybíróság, feloszlatásának, előállítottjait, szakszerűtlenül, szamizdatmédiát, figyelmeztetett, szamizdatkirály, körülkerítettek, valótlanságokat, előállításomról, kártérítésekkel, felszólítottam, körülményeiről, beszámolójának, felszólításnak, rohamrendőrhöz, törvénysértést, felszólítottak, jelentkezzenek, ötszázforintos, tisztességesek, átvizsgáltatta, megállapította, transzparensek, letartóztatása, ellenszegültem, szabályszerűen, elutasították, természetesen, bejelentéssel, elmarasztalta, megtiltásáról, iratmásolatra, csapat rohamrendőrhöz, droidnak öltözött, jelvényszáma 26300, bejelentést igazoló, rohamrendőrök nyomni, tömeget hátulról, barmok minden, elvonulás útja, oszlatás legalapvetőbb, kiszorítást végző, rendezvény szervezőjét, túloldali járda, nagy halom, rendőrök nagyon, tüntetéseink bejelentését, törvényben foglalt, Hollán Ernő, Clark Ádám, Kovács XIV, Fröhlich Károly, Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának, Cservák Csaba, Nemzeti Jogvédő Alapítvány, Budaházy Gyurit, Novák Elődöt, Strassbourgi Emberi Jogi Bíróság, Frőhlich Károly, Gaudi-Nagy Tamással, Fekete László, Bombagyár TV,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Alázat  Irgalom és ítélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png ház  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Szép estét  Mindig jusson idő nevetni  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Png virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Png kutya  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Popper Péter szavai  A másik dolog,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 21  Tavaszi kép  A jó emberek mindig szépek mar...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Albert Einstein gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 21  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Alázat  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Esti kép  Kövesd a cowboyt!  Bertolt Brecht -től idézet  képre írva  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Adakozás  Png cica  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  Idő  Garai Gábor - Takarítás  Sose bánj semmit  Fehér virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  A sors  George Byron - Ahogy itt jár -...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tavaszi kép  George Gordon Lord Byron: Inez... 
Bejegyzés Címkék
csapat rohamrendőrhöz, droidnak öltözött, jelvényszáma 26300, bejelentést igazoló, rohamrendőrök nyomni, tömeget hátulról, barmok minden, elvonulás útja, oszlatás legalapvetőbb, kiszorítást végző, rendezvény szervezőjét, túloldali járda, nagy halom, rendőrök nagyon, tüntetéseink bejelentését, törvényben foglalt, törvények alkalmazása, tüntetés szervezésének, jegyzőkönyvbe csupán, rendőrség elfogult, előállításomról készült, rendőri intézkedésnek, 26300-as droiddal, 2007-es hídblokád, rendőrök célzatosan, nemzetért való, szamizdatkirály Demszky, békés járókelőket, címben beígért, gyülekezési törvény, hallgatólagos szabály, tömeg skandálni, bejelentett tüntetés, tüntetés helyszínén, bejelentést leadó, nekünk átadott, rendezvény betiltásának, bejelentési kötelezettségnek, rendezvény megtiltásáról, rendezvény betiltását, utóbbi megtörténte, késve kézbesített, rendezvényt megtiltanák, beadványt elutasították, többi szóról, ítéletében elmarasztalta, magyar államot, olyan spontán, bejelentése azért, tüntetőknek gyorsan, törvény megszabta, demonstráció előtt, rendőrség erőszakkal, tüntetés főszervezője, esetleges oszlatásnak, oszlatási felszólításnak, résztvevők eleget, oszlatási parancs, enyémmel megegyező, héten konzultálok, rendezvény előtt, rendőrség több, törvényes kamatokkal, jogsértés napjától, kifizetésig számítandó, egyik korábbi, ítélőtábla megállapította, rendőri intézkedés, személyes szabadságot, rendőrség személyes, rendőrség lett, rendőri intézkedést, bíróság szerint, rendőri eljárás, személyt nyomós, mindenki által, szerencsés nyertesek, e-mail címet, bejelentett címtől, 59-en megleszünk, magyar bíróságok, választások idején, rendőri jogtiprás, pénzt behajtani, értelmezhetetlen, kötelezettségnek, háttérmagyarázat, alkotmánybíróság, feloszlatásának, előállítottjait, szakszerűtlenül, szamizdatmédiát, figyelmeztetett, szamizdatkirály, körülkerítettek, valótlanságokat, előállításomról, kártérítésekkel, felszólítottam, körülményeiről, beszámolójának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.